Перша перемога «Молодіжного банку ініціатив» (МБІ)

     Сьогодні учасники «Молодіжного банку ініціатив» (МБІ) святкують перемогу. А до цього була велика та кропітка робота. Молодь мріяла про зміни у своєму молодіжному середовищі. На перешкоді стояла відсутність фінансування на реалізацію молодіжних проєктів, але рушійною силою було надзвичайно велике бажання змін… На одному з тренінгів, який проводила голова БО «Фонд громади Березані» Новікова А.В. про написання грантів, ми навчилися не лише правильно описувати власне бачення змін, а й прийшли до висновку, що мрія молоді нашого навчального закладу про власний простір для самовираження є цілком реальною та досяжною. Наш колектив активно розпочав роботу у проекті «Екодія» БО «Фонд громади Березані». Спільними зусиллями було зібрано 1961 кг паперу та 128, 18 кг твердого пластику. Та на жаль, цих коштів було замало.  І тому  наша активна молодь взяла участь у грантовому конкурсі малих грантів «Соціальна згуртованість громад – шлях до миру», який проводиться в межах проєкту «Рух молодіжних банків ініціатив» Національної мережі розвитку локальної філантропії, в результаті чого навчальний заклад отримав грант на 25 тис. грн.

     Після цього територію,  визначену для створення арт-простору було звільнено від залишків настінних стелажів, зачищено, пошпакльовано та пофарбовано стіни. Одночасно з ремонтними роботами спільно з БО «Фонд громади Березані» та представниками ініціативної групи навчального закладу було розроблено остаточний макет та наповнення нового арт-простору. Закуплено настінні рамки для картин, щоб створити постійно діючу та змінювану виставку творчих робіт, закуплено фліп-чарти, блокноти для фліп-чартів, маркери, магніти, мольберти та полотно для них, фарби, пензлики, папір для малювання, олівці, фломастери, стікери та інші необхідні дрібниці. Для зручності творчого процесу закупили м’які пуфи, щоб було на чому творити сидячи. Після фарбування стін та підлоги  все нове обладнання було виставлено для доступу та творчих ініціатив дітей. Сьогодні відбулося урочисте відкриття арт-простору мрій, на якому були присутні секретар Баришівської селищної ради Слухай Надія,головаФонд громади Березані Алла Новікова, координатор лідерів учнівського самоврядування Баришівської ТГОксана Нитченко та адміністрація навчального закладу та представники учнівського самоврядування ОЗО «Баришівський ліцей».

    Від імені всіх здобувачів освіти хочемо подякувати присутнім на відкритті за надану підтримку в реалізації нашого проєкту! Окрема вдячність Надії Михайлівні за окрему цікаву пропозицію щодо співпраці учнівської молоді з депутатським корпусом селищної ради. Віримо, що разом ми зможемо все!!!

Обновлено: 04.10.2022 — 13:58