Ще одна цікава зустріч…

     На виховній годині 19.10.2017 р. в 8-А клас разом з 5-Б завітала бортпровідниця Ірина. Вона розповідала як важко і водночас цікаво працювати на борту літака. Про історію першої бортпровідниці Елен Черч. Як сама Ірина дійшла і вирішила піти працювати на таку відповідальну роботу, команда яка складається з 4 осіб. Основне завдання стюардес і бортпровідників – зробити все можливе, щоб пасажирам на борту авіалайнера було комфортно, і при цьому – простежити за дотриманням пасажирами правил техніки безпеки. Бортпровідники відповідальні за безпеку пасажирів впродовж польоту, а в разі надзвичайної ситуації зобов’язані надавати пасажирам допомогу.
Спеціальність бортпровідника вимагає певних стандартів при прийнятті на роботу. Стюардеси повинні бути гарні та освічені.
Вагу і зріст визначає авіакомпанія. У багатьох авіакомпаніях висуваються стандартні вимоги – зріст  не повинен бути нижче 165 см, щоб стюардеса при необхідності без зусиль могла дотягнутися до багажної полиці. Максимальний зріст – 175 см. Кілька сантиметрів у висоту роботодавець пробачити може, але ось сама крайня межа – 185 см актуальна і для чоловіків бортпровідників. Не пройдуть відбір занадто худі або досить гладкі. Це теж не каприз роботодавців: стюардеса повинна при необхідності надати першу допомогу пасажирові або, приміром, впоратися з відкриттям люка.
Професія стюардеси досить цікава, є можливість відвідати цікаві країни й дізнатися щось нове. Це була цікава зустріч, ми зробили декілька фото і подякували за розповідь.

Обновлено: 26.10.2017 — 11:01