Добро починається з тебе (із вдячністю та для роздумів …)

                                                            Раз добром нагріте, наше серце

                                   вік не прохолоне

                                                                                                 Т.Г.Шевченко

 

      Меценатство, милосердя, доброта – як крила, на яких тримається людство. Як же могло так статися, що милосердя та меценатство втратило сьогодні свою цінність, а його зміст звівся в основному до милостині?

         Невже для того, щоб виіскрити доброту з наших сердець, потрібно буревій чи землетрус? Хіба без них не можна  бути милосердними?

      Ще з часів давньоруських благодійність була в традиціях нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти тому, хто цього дуже потребував.

          У нашому випадку це виражається через прихильне, щире, доброзичливе ставлення до школи.

      Баришівський навчально-виховний комплекс «гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»  – це маленька домівка. Мені, та й вам, хотілося б, щоб у нашій оселі завжди панували чистота, краса, гармонія та порядок, а для цього ой як потрібні кошти!

     І якби не турбота батьків наших учнів, то почесну нагороду про підготовку навчального закладу до нового навчального року навряд чи ми отримали б.

         Батьки… Це вони звершують добро в закладі, не вимагаючи за це нагород. Це їхніми руками зроблено косметичні ремонти у 18 класах. А батьківські колективи 5-А, 5-Б, 1-А, 1-Б, 1-В класів приклали максимум зусиль та фінансів, щоб зробити великі, майже капітальні, ремонти, придбали нові меблі та технічне оснащення. Батьки 8-А, 7-В, 3-В,6-А придбали сучасні телевізори та ноутбуки. У 5-В, 3-А,  6-Б, 6-В, 4-Б класах переклеїли шпалери, придбали нові тюлі.

       Без батьківських коштів, які батьки кладуть на рахунок Благодійного Фонду, ми не змогли б силами молодшого обслуговуючого персоналу пофарбувати та відремонтувати бібліотеку, сходові марші, поверхові рекреації, їдальню та харчоблок.

       Демиденко Євгенія Володимирівна (мама випускниці), Лук’яниця Тетяна Євгеніївна (4-Б кл.), Ярошенко Крістіна Олексіївна (2-В кл.) у вільний від роботи час створили художньо-тематичні картини.

        До категорії сучасних соціальних проблем чомусь не часто відносимо таку рису суспільства як байдужість. Рідко можна почути чи прочитати щось про неї взагалі як про проблему.

      Джерелом байдужості є той маленький вогник егоїзму в серці кожної людини, який поступово розгорається, а потім власне «Я» стає понад усе…

          Робити добро треба, бо людина, яка не відчуває приязні до інших людей, руйнує себе як особистість.

      «Треба, щоб за дверима кожної задоволеної, щасливої людини стояв хто-небудь із молоточком і постійно нагадував би стуком, що є ті, які потребують їхньої підтримки та допомоги»,- так говорив А.П.Чехов.

        І спасибі Богу, що є в Баришівці люди, яким не байдужа школа. Ми низько вклоняємось тим, хто не стояв осторонь наших проблем.

         Сьогодні хочеться згадати наших добродійників:  голову піклувальної ради закладу Матуса Василя Івановича (15 тис. грн), Лук’яненко Мар’яну Анатоліївну, депутата обласної ради (20 тис.грн),  голову  ради навчального закладу Демиденко Ніну Олегівну (3 тис.грн), приватного підприємця Красного Віктора Володимирович (200 грн),   дирекцію ТОВ «Бортек» (5 тис.грн),  голову Благодійного батьківського Фонду Приму-Винник Юлію Олегівну (5 тис.грн), дирекцію ТОВ ТД «Райсинг» (3 тис.грн), дирекцію АЗС «Емілія» (1,5 тис.грн), випускникам 1997 року (1000 грн.),  Голибороду Вероніку Володимирівну (4 тис.грн), Якименко Ольгу Володимирівну ( 3 тис.грн), приватного підприємця Бойко Оксану Георгіївну (1000 грн), Молочко Ніну Василівну за безперебійне та безкоштовне користування Інтернет-ресурсами, Януту Тетяну Олегівну (500 грн), Ковальову Галину Андріївну (200 грн.).

      Сьогодні дзвони б’ють на сполох, закликаючи всіх до милосердя, доброти, бо тільки доброта робить нас справжніми людьми.

         Щоб наша школа стала територією Добра, Краси, Чистоти та храмом Науки прагнули допомогти нам, як ніколи, депутатський корпус Баришівської селищної ради на чолі з Вареніченком Олександром Павловичем (174тис.597 грн), депутатський корпус Баришівської районної ради та Баришівської районної державної  адміністрації (179тис.729 грн).

       Учні, педагоги, батьки вдячні всім за турботу, за те, що ми не залишилися наодинці. І хочемо щоб на Вашому прикладі вчилися всі і не відверталися від шкільних проблем.

          Ви скажете:

  • Якщо ти робиш добро люди звинуватять тебе в таємній корисливості і самолюбстві.

  • І все ж таки творіть добро!

  • Добро, зроблене тобою, завтра ж забудуть.

  • І все ж творіть його!

       А головне, ваші добрі справи, це гарний приклад для підростаючого покоління, на яке ми покладає великі надії у розбудові нової щасливої і багатої країни.

Директор Баришівського НВК 

«гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»

Калмикова Н.П.

Обновлено: 04.10.2017 — 13:53