Подорож лабіринтами біології та хімії

     З метою заохочення учнів до вивчення природничих наук, бережливого ставлення до природи, розвитку загальнокультурної, комунікативної, соціальної, здоров’язбережувальної компетентностей учнів, з 21 по 25 листопада в школі пройшов тиждень біології та хімії під девізом «Пізнання починаються зі здивування».

  Учні були дуже активними і тому цей тиждень приніс багато цікавого та пізнавального.

  В бібліотеці НВК у співпраці з бібліотекарем Милашич Марією Миколаївною  організовано виставку науково-популярної літератури «Все живе на Землі має одну колиску, ім’я якій – природа» та  виставку-презентацію «Рослини і тварини Червоної книги України».

   Цікавою та захоплюючою була інтелектуальна гра «Розумники та розумниці» між командами учнів 9-А й 9-Б класів. Учасникам вдалося пригадати історію відкриття хімічних елементів, різноманітність світу птахів, риб, комах, показати високий рівень ерудованості з питань біології та поведінки тварин. Питання ужиткової хімії, запропоновані членам команд, були цікавими та практичними. Переможцем двобою стала команда учнів 9-Б класу, яка набрала 150 балів.

  Віртуальна подорож учнів 7 класів зацікавила та здивувала «морськими чудовиськами». Одні з них полюють, використовуючи як зброю, електричний струм, інші – всмоктують їжу головою, як пилососом. А «чудовиська» Червоного моря вразили своїм розмаїттям та вичурністю: то схожі вони на русалок, то на місяць, то на килим, то на наземних тварин.

   Науково-популярний фільм «Мікроорганізми-вбивці» познайомив учнів 8 класу з небезпечними вірусами та бактеріями, що є збудниками віспи, малярії, грипу, СНІДу, хвороби Ебола.

   Гра «Пригоди у замку на острові Біо» захопила всіх учасників розгадуванням кросвордів, шарад, шифрограм, загадок, ребусів.

    23 листопада команда «Лукроза» взяла участь у ІІ (основному) етапі Всеукраїнського  Інтернет-турніру з природничих дисциплін «Відкрита природнича демонстрація-2017». Групова пізнавальна діяльність під час розв’язування завдань з фізики, астрономії, біології, географії, хімії для Кузюка Данила, Ходюк Оксани, Лаховського Олександра, Коваленка Аркадія, Боровика Михайла, Насірової Альбіни, Крамаренко Юлії стала позитивним досвідом для продовження їхньої наукової діяльності й показала їх вміння працювати в команді, асоціативно та креативно мислити.

    25 листопада стало заключним акордом цього насиченого тижня.  Тридцять сім знавців біології та хімії НВК взяли участь у Міжнародному  інтерактивному природничому конкурсі «Колосок-осінній-2016». Учні змогли  не лише перевірити свою ерудицію, але й застосувати знання, отримані в школі, для вирішення завдань міжпредметного характеру.

       Завершився тиждень підведенням підсумків.

Обновлено: 02.12.2016 — 11:13