Т.Г.Шевченко – незрівняний майстер поетичного слова

     Україна – це країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше її мають. Країна гарячої любові до народу і чорної  її  зради. Довгої, вікової, героїчної боротьби за волю, в результаті якої – велетенське кладовище і високі могили в степу, руїна та прекрасна на весь світ пісня… Ось в такому краю в Україні, в селі Моринці Київської губернії в хаті кріпака Григорія Шевченка і народився маленький Тарасик.

    Такими словами розпочався усний журнал, підготовлений та проведений учнями 7-А класу разом з класним керівником Лисюк О.С., шкільним бібліотекарем Милашич М.М. та завідуючою районною бібліотекою для дітей Бибою О.І.

     Перегортаючи сторінку за сторінкою, учні знайомилися з біографією письменника, його творчістю.  Згадували і про те, що коли він мандрував Україною, бував і у наших краях. Учні декламували його вірші, слухали пісні, написані на його слова, а також переглянули документальний фільм. На заході були присутні учні 7-Б класу. А потім школярі відвідали музей Т.Г.Шевченка та поклали квіти біля пам’ятника великому Кобзарю.

     А з учнями 2-А і 2-Б класів бібліотекарем НВК була проведена літературна година про Т.Г.Шевченка. Діти познайомилися з дитячою творчістю поета, переглянули казку тітоньки Сови про Шевченка-художника, мультфільм «Садок вишневий біля хати», а також декламували вірші великого Кобзаря.

Обновлено: 17.03.2017 — 11:58