Шевченкове слово в віках не старіє

   І знову линуть до нас думи геніального українського поета – Тараса Григоровича Шевченка.

    Цими днями в Баришівській районній бібліотеці для дітей в рамках проекту «Київщина читає Шевченка вголос», який приурочений 85-річчю Київщини було проведено голосні читання поетичних творів Т.Г.Шевченка. В гостях у юних читачів, а це учні 6-В класу (класний керівник Т.М.Нагорна та 7-А класу (класний керівник О.С.Лисюк ) Баришівського НВК був голова Баришівської районної ради Володимир Антонович Гуменюк.

    У своєму зверненні до дітей він наголосив на тому, що потрібно бути патріотами своєї країни, відстоювати незалежність і цілісність української держави, виховувати любов до рідної землі, до своєї малої Батьківщини, бажання знати більше про історію нашої держави, її видатних людей, національних героїв.

     У кожного – свій Шевченко, бо всяк вибирає в його спадщині те, що йому найближче.  Далі Володимир Антонович наголосив, що творчість Великого Кобзаря стає сьогодні дороговказом для всіх. І на жаль, Шевченківські дні не відзначено в календарі як національні свята, але такими вони є насправді для кожного українця. Тарас Григорович Шевченко – геніальний українській поет, мислитель, пророк. Слово правди, любові Тарас утвердив подвигом власного життя, своїм талантом, і тому Володимир Антонович любить творчість геніального поета. «Читаючи твори Т.Г.Шевченка я відпочиваю душею» – зазначив Володимир Антонович. Тому він з радістю  читав дітям вголос свої улюблені вірші, відповів на запитання присутніх.

Обновлено: 03.05.2017 — 12:58