«Пам’ять – нескінченна книга, у якій записано все»

 Година пам’яті «Пам’ять – нескінченна книга, у якій записано все»

     На столі, застеленому тканим рушником, глечик з житніми колосками, перев’язаний чорною стрічкою, стакан з водою, скибка черствого хліба, свічка. Поряд книжкова виставка під назвою «Трагедії голоду».

Звучить пісня у виконанні Оксани Білозір «Горить свіча», на екрані титри тих страшних часів. Музика поступово стихає і присутні чують рядки вірша

     «Голод 33» у виконанні учениці 10 класу Бодні Жені. Потім ведуча, завідуюча районною бібліотекою для дітей говорить такі слова: «Є таке страшне слово «ГОЛОД». Скільки довелося пережити нашому народу в голодне лихоліття…

     Один за одним учні 7-А класу декламують вірші про той страшний 33, переглядають відео, спогади очевидців с. Лукаші  записані місцевим проієреєм настоятелем Святомихайлівської церкви Павлом. Потім звучать слова-звернення з вуст семикласника Петриченка Жені: « Більше ніж через сім десятків років я простягаю до вас руки, стаю на коліна. Пробачте за все: за недоспівані пісні і не зустріті світанки, за невідчутний смак духмяного хліба і запашного українського борщу, за все те, що ми сьогодні маємо, ми, діти і щасливе покоління ХХІ століття. Ми зможемо жити тим вищим життям, яке нам безмовно заповідали мертві, і тоді заради їх вічної пам’яті треба виконати всі їх надії на землі, і нам треба так жити тепер, щоб виправдати їх довіру у щасливу ,вільну долю нашого народу.

    Цю годину пам’яті підготували та провели бібліотекарі районної бібліотеки для дітей разом із бібліотекарем Баришівського НВК та класним керівником 7-А класу Лисюк О.С.

      На заході були присутні учні 7-А,7-Б, 6-Б та 11 класів.

 Милашич М.М.
бібліотекар Баришівського НВК
«гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»

 

Обновлено: 24.11.2016 — 15:37